q
Velkommen til Skaidi Xtreme.
Rått, ekte og urørt.
Våre rittTilpasset alle

Skaidi Xtreme er vårt hovedritt, men samtidig mener vi det er viktig å lage en løype for alle. Det betyr at vi også arrangerer ritt som Adventure, Ungdom og Pinorittet (barneklassen).

Vi ønsker hele familien velkommen til Skaidi!

Skaidi Xtreme

 

Skaidi Xtreme er vårt hovedritt. Løypa i Skaidi Xtreme går på sti, dyretråkk og traktorvei. Vinnertiden vil ligge på 2,5 – 3 timer, mens folk flest vil bruke 3 – 4 timer på å gjennomføre med stil.

 

Skaidi Xtreme er et maratonritt, og løypa vil være mellom 40 og 45 km, der 35 til 40 km vil være sti/4hjulsspor/traktorvei. Erfaringen fra de to siste årene tilsier at en bruker ca den samme tiden på å gjennomføre Skaidi Xtreme som en bruker på Birkebeinerrittet. Distansen er ca halvparten, løpstiden er den samme, det forteller noe om terrenget det sykles i.

 

Du kan oppleve Skaidi Xtreme på to forskjellige måter, FULL PAKKE eller KUN RITT. Se under «INFO» for detaljene rundt disse alternativene, og informasjon om «Mat & Kultur» og overnatting.

 

Er du glad i ekte terrengsykling, og ønsker en opplevelse utenom det vanlige, da er Skaidi Xtreme løpet for deg!

 

Skaidi Xtreme Hall of Fame:

Årstall: Herrer: Damer: Resultater:
2012 Lars Ragnar Manengen (NOR) Pia Sundstedt (FIN)
2013 Geir Treseng-Lien (NOR) Sally Bigham (GBR)
2014 Henrik Kippernes (NOR) Ariane Kleinhans (CH) Resultater
2015 Sören Nissen (DEN) Ariane Kleinhans (CH) Resultater
2016 Sören Nissen (DEN) Hielke Elferink (NED) Resultater
2017 Thomas Engelsgjerd (NOR) Hildegunn G. Hovdenak (NOR) Resultater
2018 Sören Nissen (LUX) Hildegunn G. Hovdenak (NOR) Resultater

Skaidi Adventure

 

Skaidi Adventure er vårt alternativ til de som ønsker et kortere løp enn Skaidi Xtreme. Adventure går i samme trasé som Xtreme, men har en løpslengde på 15 – 20 km. For beskrivelse av løype, se under Skaidi Xtreme.

 

Adventure er noe for alle og absolutt alle kan delta. En deltaker sa det så fantastisk: «Jeg syklet der jeg kunne, så trilte jeg der jeg ikke greide å sykle, og i mål kom jeg!»

 

Ønsker du noe å trene mot, men ikke føler deg klar for Xtreme? Da er Adventure noe for deg!

Skaidi Ungdom

 

Skaidi Xtreme er stolt over Skaidi Ungdom! Skaidi Ungdom var Finnmarks første rene ungdomsritt innen offroad, og er et ritt for de fra 11 til og med 16 år. I 2016 var det 49 stk som deltok!

 

Traseen er deler av Skaidi Xtremeløypa. Løypa vil være ny fra år til år, og ligge på ca 10-15-20 km.

 

Skaidi Xtreme vil ha en syklende funksjonær sist i ungdomsrittet som vil hjelpe og bistå ungdommene dersom noe skulle skje underveis.

 

I 2017 deler vi Skaidi Ungdom inn i to grupper. 11-14 år og 15-16 år. Gruppe 1, 11 til 14 år, vil fortsette tradisjonen til Skaidi Ungdom og ha et tøft ritt på 10-15 km. Gruppe 2, den eldste gruppen, øker vi lengden på og vil i år bli opp mot 20 km! Skikkelig utfordring for skikkelig ungdom!

Pinorittet (Barneritt)

 

I 2016 var det 155 barn prøvde seg utenfor asfalten. La barnet ditt være ett av dem i 2017!

 

Pinorittet, oppkalt etter vår maskott, arrangeres på grustaket på Skaidi, rett i start og målområdet til Skaidi Xtreme.

 

Pinorittet arrangeres rett i start og målområdet til Skaidi Xtreme.

 

Løypa som sykles varierer fra gruppe til gruppe, og gruppe 1 (anbefalt 0-4 år) sykler i ei rundbaneløype på ca 300 meter. Det som er artig, er at selv om det er et barneritt, så er det i offroad terreng! Hvis en ønsker å bruke støttehjul el trehjulssykkel så må foreldre påberegne seg å hjelpe til for at ungene skal komme seg gjennom løypa. Løypa for de minste er ideel til vanlig sykkel uten støttehjul eller balanse-/springesykkel!

 

For de som ikke har balanse-/springesykkel, så har vi 10 – 15 stk til gratis utlån som ungene kan bruke. Så alle kan være med og ha en positiv og hyggelig sykkelopplevelse.

 

Gruppe 2 (ca. 5 – 8 år) og gruppe 3 (ca. 9 – 11 år) sykler mellom busk og kratt, over steiner og hull, oppover og nedover ei tildels krevende og spennende løype. Som terrengsyklister flest, kan man måtte gå av og trille sykkelen til tider. Gruppe 2 sykler ca 600m og gruppe 3 sykler 1 km i spennende offroadterreng.

 

For de fra 11 år og oppover som ønsker en ekstra utfordring er det mulig, ved foresattes samtykke, å delta på Skaidi Ungdom!

 

Påmelding til Pinorittet er selfølgelig gratis og gjøres i sekreteriatet på fredag eller på lørdag før selve rittet. Møt opp i god tid da det er mye folk, fest og god stemning!

 

Etter Pinorittet arrangeres PINOLEKENE, aktiviteter for alle barn!

A different Experience

A different Experience

A different Experience

SKAIDI XTREME

SKAIDI XTREME

SKAIDI XTREME

Et ritt for alle aldre

Et ritt for alle aldre

Et ritt for alle aldre

Hvordan jobber vi med Skaidiløypene?

Vi vil vise fram enda mer av vårt flotte terreng, derfor blir løypa ny hvert år! Løypene på Skaidi går på sti, dyretråkk og traktorvei. Når vi leter etter løype til rittene søker vi etter områder som gir alt det vi ønsker i terrengsykling. Det skal være tekniske partier, det skal være partier som gir flyt og fart, det skal være klatringer som tar på føttene, og det skal være utforpartier som trekker frem smilet. Vi er hele veien på jakt etter å redusere grus og asfalt, og øke morsomme og spennende partier i terrenget.

Samtidig er det viktig å lage en løype som er for alle. Alle vil få utfordringer, og alle vil greie å mestre de. Det er jo det terrengsykkel gir oss, og det er det som gjør at vi er så glad i terrengsykkel! Løypene for rittene blir ikke offentliggjort før dagen før rittene, så det er like spennende hvert år hva løypene inneholder og hvor løypene går! Dette betyr også at du vil oppleve noe nytt hver gang du kommer til Skaidi! Selv om løypene ikke offentliggjøres så vil løypeprofilene på rittene offentliggjøres når endelig løype er satt.

Løypene på Skaidi skiller godt mellom rytterene. Stort sett kommer alle sammen i mål én og én. Det er ikke en løype som er designet for å «henge på hjul». Løypene er terrengsykling, og du får den tiden du selv fortjener, enkelt og greit!

Ta på hjelmen, sett deg på sykkelen, slite, smile, og så opplever du Finnmark på sitt beste!

Se høydepunkter fra 2016

DSC2851-686x1030

The colder the weather, the warmer the people!

Ariane Lüthi, Team Spur